Wednesday, January 6, 2010 | | |

PILIHANRAYA KAMPUS


Assalamualaikum buat sahabat2..sudah lama rasanya tak update blog ni. tak tahulah kenapa, nak kata sibuk tak pun. apatah lagi study???hahahhah....tapi mungkin sebab kat umah baru ni takda internet kot.heheh..banyak la alasan..hehe

Pilihanraya kampus sudah semakin hampir, tapi bila ek? Saya tertunggu2 ni walaupun saya bukanlah calon.hahaha...suka2 saya jer kan nak cepat, walaupun tahu sahabat-sahabat sedang sibuk dengan gerak kerja. Namun saya harap, ia tak akan mengambil masa yang lama sebab kursus calon sudahpun berakhir pada 3hb Januari yang lepas. so, apa yang d tunggu lagi oleh pihak universiti untuk membubarkan PMUKM?????????????

Saya di sini ingin memberi pendirian tegas menyatakan bahawa saya menyokong sepenuhnya pihak Pro-M iaitu Gabungan Mahasiswa UKM.Sokongan saya ini adalah berasaskan dalil dan hujah2 yang kuat walaupun ada pihak yang cuba menafikan kenapa perlu menyokong GMUKM. antaranya ialah :

1) GMUKM dilihat lebih memperjuangkan nasib mahasiswa berbanding ASPIRASI

2) Akhlak pemimpin GMUKM lebih menyenangkan berbanding Aspirasi seperti bab pergaulan dan pemakaian.

3) Nabi pernah berkompromi dengan orang non-muslim tapi tak memberikan kompromi pada golongan munafik.

4) Pemimpin GMUKM mempunyai penyampaian yang lebih tinggi dalam pelajaran menandakan mereka mampu menjaga dan menguruskan diri mereka dengan baik seterusnya meyakinkan untuk memberi cakna pada mahasiswa ukm yang lain.

5) Mengundi pihak yang diyakini tidak melakukan maksiat pada Allah adalah wajib.


Letih dah la..hahah.banyak sangat lagi sebenarnya ni.korang pikir sendiri la yer.walau apapun, selamat mengundi buat semua mahasiswa ukm. Saya berharap sahabat2 membuat keputusan terbaik untuk kebaikan mahasiwa2 ukm dan kecemerlangan ukm pada masa yang akan datang.

Saya di sini ingin memberi pesanan kepada adik2 tahun 1 agar tidak gentar dengan sebarang ugutan yang melarang menyokong pihak GMUKM yang diterima di kolej mahapun di luar kolej. Ugutan2 yang bakal dihadapi itu hanyalah satu sikap tidak bermaruah dan pendek akal oleh pihak2 yang terbabit. Jadi, saya berharap adik2 sekiranya takut nak menentang, angguk dan iyakan sahaja kata2 mereka, tapi undi anda jangan sekali2 untuk pihak ASPIRASI. Saya bercakap ini berdasarkan pengalaman dan bukan fitnah semata2 kerana saya juga tahu akan amaran Allah yang berbunyi :

"Memfitnah itu lebih teruk dari membunuh "

UNDI ANDA PENENTU MASA DEPAN UKM...Wallahu a'lam

0 comments:

NOTIS

Harap maaf...Blog dalam proses baik pulih

ANAK SEDARA

ANAK SEDARA

  © Blogger template Spain by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP